Ревијом у Новом Саду, Марковић слави 20 година каријере

НОВИ САД: Две деценије успешне каријере, прослављени српски дизајнер, Звонко Марковић, обележиће специјалном модном ревијеом 28. априла у Новом Саду на јубиларном 10. Serbia Fashion Weeku.
manekenke moda
Фото: Youtube Printscreen

Захваљујући  уговору који је Serbia Fashion Week потписао са платформом Art Heart Fashion - USA, дизајнери SFW-a били су присутни током четири издања на званичном календару New York Fashion Weeka. 

Велики успех у Америци постигао је управо један од најистакнутијих српских дизајнера, Звонко Марковић. Његов таленат препознат је и од стране најутицајнијих Недеља моде света, те је до сада, посредством SFW-а  учествовао на Недељи високе моде у Паризу, Њујорку и у Санкт Петерсбургу, а по позиву Алта Мода Рома, Звонко ће представити своју колекцију и у Риму. 

Звонко Марковић носилац је и престижне награде Talents du luxe et de la création, коју му је доделио жири од тринаест чланова, светски признатих стручњака из области дизајна и луксуза.

Оно што је било пресудно за ову важну награду јесте Звонков рад на материјалима од коже и чипке по којима је препознатљив широм света.

Након што је једну од његових креација обукла Кајли Џенер, прошле године, то исто је учинила и популарна Ашанти, светски позната певачица, играчица и глумица.

Два важна јубилеја, десето издање Српске недеље моде и двадесет година успешне каријере Звонка Марковића, разлози су његовог повратка из Америке у Србију.

Сада већ далеке 1998. године имао сам прву ревију под јавним небом Србије. Драго ми је што јубилеј славим заједно са SFW и то баш на овој Недељи моде.

Колекција коју ћу премијерно представити је бајка. Она представља љубавну причу воденог љиљана који се заљубио у одсјај месеца на води. Ово је прича која преноси симболику љиљана у ноћи и играња са одсјајима воде на месечини. Колекција садржи два блока. Први је посвећен ноћи док је други посвећен дану, те су и боје прилагођене томе. У част јубилеја мог рада, премијерно представљам колекцију на SFW-u и надам се да ће бити приказана широм света, казао је Марковић.

 

Јубиларно, десето издање SFW-a биће одржано од 24. до 29. априла. Организациони тим припрема велика изненађења поводом овог јубилеја, које ће бити одржано на пет локација у Новом Саду које ће моду представити на несвакидашњи начин. 

EUR/RSD 117.7720
Најновије вести