Своја на своме: Стела Макартни поново власница свог бренда

Након 17 година партнерства с Керингом, британска дизајнерка постаје стопостотна власница бренда који носи њено име.
Epa (Facundo Arrizabalaga)
Фото: Epa (Facundo Arrizabalaga)

Како је потврђено, Стела Макартни поново је откупила педесет одсто компаније и тако постала стопостотна власница бренда који је пуних седамнаест година био у деломичном власништву луксузног конгломерата – Керинга.

Како је најавила, прва промена коју ће увести је релокација модних ревија из Париза у Лондон, док ће принципи пословања и даље остати исти.

Оно по чему се Стела одувијек издвајала из Керинг групе је њена посвећеност борби за заштиту животиња и околиша, коришћењу природних материјала и одрживом развоју.

Њена производња користи обновљиве изворе енергије, материјали које користи за израду одеће су махом органски, а право крзно и кожа су код ње у радионицама потпуно забрањени.

Фото: Epa (Ian Langsdon)

Подсећамо, управо је Стела у великој мери заслужна за позитиван тренд великих модних кућа да престану да користе материјале који промовишу окрутност према животињама.

Како је сама признала, производња њене одеће постаје све скупља и захтевнија, али тај трошак купцу није видљив и она и њени радници су ти који осете промене, пристајући и на мању зараду, под условом да она значи промоцију вредности у које вјерују.

Повлачењем из Керинга, дизајнерка је дала до знања да та привидна брига о животињама кроз забрану правог крзна није довољна, те да у савременом свету прави етички брендови могу да опстану самостално.

EUR/RSD 117.7410
Најновије вести