Више од 100.000 посетилаца на принчевској свадби

Јавност свакодневно „бомбардују” новим детаљима о велелепној свадби принца Харија (33) и његове веренице, глумице Меган Маркл (36).
P
Фото: EPA-EFE/William Cherry

Више од 100.000 посетилаца очекује се у Виндзору, западно од Лондона, 19. маја због краљевског венчања“, саопштила је полиција.

Биће то једна од највећих полицијских операција у долини реке Темзе у полицијској историји, наводи се у саопштењу.

„Очекује се да ће ово национално славље привући људе из целог света“, кажу.

Посетиоци и грађани могу да очекују појачану полицијску контролу уочи венчања, укључујући наоружану полицију, псе трагаче и хеликоптере.

„Када дођете у Виндзор бићете подвргнути сигурносној контроли. Било какав предмет који би могао представљати ризик за јавност биће уклоњен“, упозорава полиција.

Принц и Меган ће се венчати у раскошној капели Светог Ђорђа у дворцу Виндзор. Хари је пети у реду за британски трон након оца Чарлса, брата Вилијама и Вилијамове деце, Џорџа и Шарлот. Пар је веридбу објавио крајем новембра 2017, а Меган је поносно показивала веренички прстен ког је дизајнирао принц Хари, а направљен је од накита покојне принцезе Дајане. Меган је била у двогодишњем браку с филмским продуцентом Тревором Енгелсоном (41) с којим нема децу, а Хари је први члан краљевске породице коме је дозвољено црквено венчање с разведеном женом.

EUR/RSD 117.7410
Најновије вести