Егзит и ВФП у акцији помоћи људима на рубу глади

НОВИ САД:Егзит фестивал у партнерству са Светским програмом за храну Уједињених нација(ВФП) покреће пројекат Life Stream, како би заједничким снагама помогли милионима људи широм планете, који су због пандемије Ковида-19 дошли на руб глади.
egzit
Фото: exitfest.org

Life Stream ће окупити велика светска и регионална музичка имена која ће од 3. до 6. септембра ове године наступити на простору мтс Денс Арене на Петроварадинској тврђави за милионску публику преко интернета.

Биће реализован као четвородневни онлајн фестивал, а током наступа извођача емитоваће се видео материјали и поруке које говоре о заштити околине и кризи глади.

Поред музичког фестивала, припрема се и међународни панел на којем ће се расправљати о овим проблемима, те истаћи сарадња између Светског програма за храну и Егзита.

Посебан сегмент пројекта биће посвећен и представљању туристичких знаменитости Новог Сада и Србије публици широм планете.

Организатори истичу да како се случајеви коронавируса шире широм света, пандемија ствара све веће проблеме, посебно међу онима који се налазе на првој црти климатских промена, борећи се са честом сушом, олујама и поплавама које отежавају производњу хране, погоршавају глад и гурају људе дубље у сиромаштво.

С обзиром да ће пандемија довести чак 270 милиона људи у проблем екстремне глади пре краја 2020. године, што је повећање од 80 одсто у односу на годину раније, последице ће бити најсуровије за оне који су већ рањиви.

Оснивач и директор Егзит фестивала Душан Ковачевић каже да је изузетна част успоставити сарадњу са тако значајном хуманитарном организацијом као што је Светски програм за храну Уједињених нација, која сваке године спашава животе милиона људи широм света.

„Ова година била је тешка за све, али чак и у оваквим временима морамо пронаћи снаге да урадимо све што је у нашој моћи како бисмо помогли онима који су најрањивији“, поручује Ковачевић.

Пројекат Лифе Стреам покренут је прошле године и заједно са Зеленом Р:Еволуцијом, представља највећи еколошки подухват Егзита до данас.

Партнерство са Светским програмом за храну проширује опсег овог пројекта, истичући два важна мотива деловања, окончање глади и изградњу отпорности заједница наспрам климатских промена, чије је решавање у време опасности од Цовида-19 постало још хитније.

Овогодишњи пројекат, како истичу организатори, представља само увод за много ширу сарадњу у 2021. години у којој ће се обележити два изузетна јубилеја, 60 година Светског програма за храну и двадесета годишњица Егзит фестивала, на ком ће наступити неке од највећих светских звезда као што су Давид Гета, Ди-џеј Снејк, Тyга, Ерик Прyдз и многи други.

EUR/RSD 117.5737
Најновије вести