окоТВоко: Празници, попусти и игра кодова

Утрка у телевизијском наоружању за празнике почела је прилично драматично, објавама оба главна и конкурентска дистрибутера да ће Божић и Нову годину њихови корисници дочекати уз попусте, проширен број канала које могу да погледају и разне друге маркетиншке муње и громове.
Ivana Vujanov Nova fotka
Фото: Dnevnik.rs

То је у суштини огроман корак напред, пошто се Телеком Србија до сада углавном правио мртав кад су у питању новогодишња, божићна и ускршња славља, мислећи да је сасвим довољно што постоје, барем тамо где сигнал СББ-а не може да стигне из објективних разлога (читај: не исплати им се да развлаче кабел за једног корисника).

Ствари су се у међувремену промениле, можда и зато што СББ сад удара бандере где год затреба, ширећи мрежу кабловских корисника и у мања места и градске ободе, до сада традиционално запостављене. Тако је Телеком ове године ударио на кориснике из свих оружја: његова новогодишња понуда садржи бесплатни улаз у Видео клуб са 30 прилично нових и гледаних филмова, међу којима су Џон Вик, Игра кодова. Опција се зове Новогодишњи поклон и отворена је од 15. децембра до 15. јануара 2018.

Но, то није све. МТС телевизија нуди новим корисницима шест месеци бесплатног програма, уколико потпишу уговор на 24 месеца, а осим џаба програма основног пакета, добиће и додатне пакете, Синемакс, Породични, Музички, Плус, Филмбокс, РТС пакет, Мађарски, М Мјузик, Стингреј мјузик, Пикбокс видео клуб, снимање садржаја 72 сата уназад, ТВ на више уређаја, ХБО пакет.

Е, и куповину телевизора на 12 месечних рата. У случају да желе да одустану, сву опрему у првих шест месеци корисници могу да врате, уз раскидање уговора, па ето прилике за неке да испробају варијанту „умиљато јагње две мајке сиса“ и одлуче се за оба пакета барем неко време.

Мада, боље је прочитати ситна слова у уговору, за сваки случај.

И док Телеком мами кориснике сваштаријама, међу којима су и МТС-ови телефони, СББ муку мучи с откључавањем програма.

Наиме, нови корисници 15. децембра силно су се разочарали кад су схватили да џабе притискају дугмиће на даљинском управљачу, те су кренуле и приче како је традиционално новогодишње откључавање резервисано само за старе кориснике.

Ова информација је, срећом, само делимично тачна. Наиме, старим корисницима аутоматски су откључане све опције и канали, док ће нови корисници морати да се обрате кол центру, или да их преко налога на mojsbb.rs ручно откључају, што није тешко ни компликовано, али захтева претходно прављење налога и мејл адресу. Значи, зовите кол центар.

Забележено је и да су сличне проблеме имали и неки стари корисници, те се испоставило да је оно силно проширивање понуде, мењање платформе из Д3ГО у Еон и појачавање интернета узело данак на обичним стварима као што је откључавање канала за све кориснике одједном.

Јер, и стари корисници нису баш добили празнични поклон 15. децембра у поноћ – неки су чекали  и дуже од 24 сата. Надамо се да ће, захваљујући кол центру, порталу мојсбб, али и овом тексту, многи успети да се докопају свог телевизијског поклона испод јелке.

Иако се поклону у зубе не гледа, волели бисмо кад би нас и једни и други на сличан начин „заборавили“ и 15. јануара, чисто да се уградимо у постпразничну недељу.

Зашто не пишемо ништа о гледаоцима који имају само сет-топ бокс? Зато што су у огромној мањини у Војводини, где гледаност неке врсте кабловског програма достиже скоро 90 одсто. А на њих је Деда Мраз заборавио, те ће РТВ претплату свакако морати да плате.

Ивана Вујанов

EUR/RSD 118.5311
Најновије вести