Патка из Француске, печурке из Пољске, месо из Аргентине, то су ствари које се могу наћи на јеловнику у скупштинском ресторану, због чега је Конеман упутила јавних захтева за окретање домаћим производима.
Свега 20 одсто производа у ресторану Буденстага је из Немачке, написала је она на свом профилу на друштвеним мрежама, оценивши да је то несхватљиво.
Немачки пољопривредници, рибари, узгајивачи воћа и поврћа требало би од Бундестага да добије одређену похвалу за своје производе и рад, написала је посланица у писму партијском колеги и председнику немачке скупштине Волфгангу Шојблеу.
Конеман је указала да постоји много разлога да се Немачка поноси својим намирницама, које су цењене у свету.
Само немачки Бундестаг то не чини и не шаље поруку снажења домаћим произвођачима намирница, критиковала је она.
Апеловала је на Шојблеа да промени ситуацију у рерсторану Бундестага и упитала „да ли господи посланицима није довољно добро немачко месо“.
Као аргумент за више немачких производа у ресторану Бундестага, она је навела и климатске аспекте, истичући се краћим путевима транспорта смањује и количина штетних гасова.
Где пише немачки Бундестаг ту би требало и да стоји да се у њему налазе пре свега производи из Немачке, нагласила је посланица.
Конеман је апеловала на Шојблеа да утиче на одговорне да више немачких намирница стављају на карту ресторана и кантинама Бундестага.
Парламент би требало да буде добар пример и амбасадор немачких намирница, закључила је она.