Стивен Сигал се учланио у руску политичку странку

МОСКВА: Амерички глумац Стивен Сигал (69), дугогодишњи поштовалац руског председника Владимира Путина, учланио се у партију блиску Кремљу, саопштила је данас странка Само Русија - Патриоте - За истину.
Stiven Sigal  foto: youtube/sreenschot
Фото: Youtube Printscreen

Сигал, мајстор источњачких борилачких и актер многих акционих филомва, као и музичар и активиста за заштиту животне средине, добио је чланску карту, а видео снимак учлањења је објављен у суботу, пренео је Ројтерс.

Нова руска странка чији је постао члан формирана раније ове године, када су се три левичарске партије које подржавају Путина, спојиле у једну.

Сигал, који је руско држављанство добио 2016. године, предложио је акцију против компанија које штете околини.

"Без могућности да се хапсе људи, када их само кажњавамо финансијски, они ће правити само још већу зараду радећи оно што су досад радили - уништавали средину", рекао је Сигал у свом првом говору као члан партије.

Партија, чији је један од лидера познати писац Захар Пилепин, конролише је групацију у државној Думи, а планира да изађе на парламентарне изборе у септембру.

Сигал је именован за специјалног представника Министарства иностраних послова за питања руско-америчких хуманитарних односа.

Он је у мају посетио Венецуелу и предао самурајски мач левичарском председнику те јужноамеричке земље Николасу Мадуру.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести