Амстердам ноћу - “џунгла безакоња”

АМСТЕРДАМ: Амстердам се ноћу претвара у “џунглу безакоња", а чак је и полиција немоћна када су у питању криминал и насиље.
amsterdam
Фото: pixabay.com

Око 18 милиона туриста посети Амстердам сваке године, што је више од броја становника у Холандији, а власти су одредиле низ казни за “јавно узнемиравање”, пише британска штампа.

Групе младих “бунтовника”, најчешће из других делова Холандије и Велике Британије праве проблеме током ноћних журки и забава по пабовима, нарочито у Улици Црвених фењера.

Амстердам годишње посети два милиона Британаца, наводи лондонски “Тајмс”.

Омбудсман Аре Зурмонд рекао је да се ноћу између осталог одржавају илегалне бициклистичке и ауто-трке, као и отворена продаја дроге.

Центар града ноћу постаје урбана џунгла. Врти се незаконит новац, упозорио је он и додао да власти немају никакву моћ и полиција не може да се избори са ситуацијом.

Зурмонд је навео и да се ноћу градом вози 2.000 илегалних таксиста као и да цвета посао за разбојнике, који организовано пљачкају.

Постављено је више надзорних камера на јавним местима како би покушали да идентификују дилере и илегалне превознике, а повећане су и казне за кршење закона.

Trt
30.07.2018 • 22:09
Ovo je užasno površan i tragikomičan članak u koji može da veruje samo još moja baba.
EUR/RSD 117.5934
Најновије вести