Морска симфонија, највећи крузер на свету, плови Медитераном 

БАРСЕЛОНА: Највећи крузер на свету, “Морска симфонија”, плови Медитераном на првом путовању после три године изградње, које је започео у Барселони. Власник је компаније “Ројал Карибијан”, а како пише Си-Ен-Ен Тревел, највећи крузер на свету дугачак је више од 362 метра, а може да прими око 6.680 гостију и 2.200 радника на броду, што је скоро 9.000 људи.
kruzer
Фото: Youtube Printscreen

Ово импозантно пловило располаже са 22 ресторана, 24 базена и 2.759 кабина.

Брод има 18 палуба што, објаснио је Јеунг, чини све присутне да се осећају лагодно и да не осећају као да је брод пренатрпан људима.

Као зграда, зар не? Постоји 24 лифта и седам делова. Сваки део има сопствену специфичност и самим тим, тенденцију да природно подели путнике, рекао је Јеунг.

Међу таквим деловима брода је, на пример, соларијум за одрасле или “Централ парк” украшен са 20.000 тропских биљака, или водени парк.

Овај брод пружа низ узбудљивих услуга, међу којима су лавиринт из ког треба изаћи, симулације сурфовања, али круна свега је “Ултимативни амбис”, највиши тобоган на крузеру икада, који се налази на скоро 46 метара изнад нивоа мора.

Спуштање са врха тог тобогана до дна траје 13,14 секунди.

На броду су и плесни и музички уметници који својим наступима и пружају присутнима додатни ужитак.

Када је реч о смештају, прво место носи “Ултимативни породични апартман” на два нивоа, дечји део у разноликим бојама који садржи тобоган у соби, приватни биоскоп, сто за стони тенис и зид од лего коцкица.

С друге стране, део за одрасле је дуплекс за осам особа који излази на приватни балкон са ђакузијем, а уколико гости затраже, добиће личног батлера који ће водити рачуна о целој породици, као и личног фотографа, “главног инстаграмера”, који ће се постарати да имају прелепе фотографије, пише Си-Ен-Ен.

Ове године, брод који је своје прво путовање започео из Барселоне, путоваће до Палма де Мајорке, италијанске Фиренце, Пизе, Рима и Напуља, а на јесен ће “преко баре” пловити до Мајамија на Флориди, након чега ће започети крстарење Карибима.

EUR/RSD 117.7410
Најновије вести