Шпанија, Италија, Грчка, а за оне са дубљим џепом и Кина

БЕОГРАД: Многи грађани Србије одлучили су да ускршње празнике проведу на путовању, а судећи према распродатим аранжманима у туристичким агенцијама најпопуларнији су обиласци градова у Европи, највише у Шпанији и Италији, док је Грчка из године у годину све траженија дестинација српских туриста за Ускрс.
firenca, pixabay
Фото: Pixabay

У туристичким агенцијама кажу да су аранжмани увелико распродати, да је продаја почела још прошле године, а да је највеће интересовање било на Сајму туризма у фебруару. 

Како би привукле путнике, туристичке агенције нуде разноврсне аранжмане, а поједине су ове године обогатиле понуду, тако да нуде и ускршњи аранжман за грчко острво Санторини. 

"У питању је директан чартер лет, једна заиста лепа дестинација, не тако уобичајена у овом периоду године, али због традиционалне прославе Ускрса и због велике манифестације која се организује на овом острву одлучили смо да нашим путницима то понудимо ове године као нешто што треба посетити", каже Андреј Тодоровић из Контикија. 

Тодоровић је рекао да се навећи број путника одлучује за путовање по Европи. 

Фото: Pixabay

"То су кратки, сити брејк одмори од три, четири ноћења. Најпопуларнији аранжмани за Ускрс су ка дестинацијама као што су Шпања, Италија, али све већи број наших путника жели да ускршње празнике проведе у Грчкој", наводи Тодоровић.

И аранжмани за Солун аутобуским превозом су продати, а готово и за Атину.

За грађане са дубљим џепом Контики нуди путовање на далеке дестинације, а како наводи Тодоровић, ти аранжмани углавном се продају више месеци унапред. 

"Оно што је ове године потпуни хит јесте Кина", каже Тодоровић. 

У Халотоурс-у за Танјуг кажу да су путницима понудили разноврсне аранжмане, међу којима и програм Обала цвећа, који обухвата Италију и Француску. 

"Дворци Баварске, Обала цвећа као и Рим су путовања која се организују након Ускрса, око Празника рада и продата су и она", наводе у тој туристичкој агенцији.

Упонуди је и Носталгична тура (Требиње, Дубровник, Мостар и Сарајево), као и Охрид са излетом за Албанију, Тирана. 

Фото: Pixabay

И туристичка агенција "Биг блу" распродала је готово све аранжане за Ускрс, а како каже оперативни директор те агенције Душан Атанасов, најактуелнија су путовања за Будимпешту, Беч, Рим, Барселону и Ницу. 

Фото: Pixabay

Атанасов наводи да је ове године велико интересовање за бање у Србији, у којима више нема слободних места, а грађани који за празник желе да направе предах од обавеза одлазе и на Златибор, Тару, Копаоник или Стару планину, али и на Опленац.

Ових дана, како каже, спремају се туре и за удаљене дестинације - до Пекинга, Шангаја Балија и других езготичних дестинација. 

Наводи да су почеле резервације за 1. мај, а домаћи туристи из Србије заинтересовани су за одлазак на грчко острво Крф и за Италију.

"Занимљив је одлазак аутобусом кроз целу Италију, до Напуља, одакле се путници враћају авионом, као и тура која ће 1. маја бити у Напуљу", каже Атанасов и додаје да се Истанбул враћа на "велика врата" када је реч о интересовању путника.

Као нову у понуди за туристе издвојио је туру за Италију, и то из Београда аутобусом, до Требиња и Дубровника, затим трајектом до Барија, док је повратак из Напуља у Београд предвиђен авионом.

EUR/RSD 117.7410
Најновије вести