Џакарта: Колективно венчање за Н.годину 450 парова

ЏАКАРТА: Неколико стотина парова из Индонезије прославило је новогодишњу ноћ уласком у брачне воде, на колективном венчању организованом у престоници Џакарти.
1
Фото: Tanjug

Скоро 450 парова окупило се испод великог шатора у центру Џакарте само неколико часова пре поноћи. 

Ту су се, у присуству породица, прво помолили, а потом и потписали венчане листове.

"Желели смо незаборавно искуство и веома смо смо срећни што смо одлучили да у овом учествујемо", рекла је 38-годишња невеста Хартинингиш, док су се из позадине чули звуци традиционалне и поп музике.

Њен супруг, Рики Ранга (30), казао је да су захвални градским властима што су омогућили овакву врсту колективног венчања.

Многи парови су били "упарени" и по бојама одеће, носећи традиционалну индонежанску одећу, а међу младожењама било је и оних који су код себе имали традиционални бодеж, познат као керис, преноси Ројтерс.

Гувернер Џакарте Анисе Басведан честитао је свима који су склопили брак и најавио да ће град од сада сваке новогодишње ноћи организовати овај догађај.

"Планирамо ово да радимо сваке године", казао је Басведан, пошто је позирао пред фотографима заједно са тек венчаним паровима.

Безбедност је била појачана на месту одржавања венчања које се налази на само неколико метара од места где су у јануару прошле године екстремисти повезани са Исламском државом извршили напад усмртивши четири особе.

За новогодишње празнике у Џакарти и другим деловима земље ангажовано је на десетине хиљада припадника војске и поиције.

EUR/RSD 118.3459
Најновије вести