Анса преноси да ФИПЕ процењује да ће средња цена „ол инклузив“ ручка, у коју су урачунати сви трошкови, износити 52 евра. Исти извор наводи да би на ускршњи ручак ван куће требало да изађе шест милиона људи, што је пораст од 1,1 одсто у односу на прошлу годину, преноси Танјуг.
ФИПЕ наводи да ће у недељу радити 89,2 одсто ресторана у Италији, док ће на Ускршњи понедељак бити отворено 80 одсто угоститељских локала који би требало да приме очекиваних 4,3 милиона људи, пре свега туриста, уз 43 одсто Италијана.
Током Ускршњег понедељка 75,3 одсто ресторана служиће јела по избору, или „а ла карт“, док би „ол инклузив“ у просеку требало да кошта 45 евра.