Новозеланђани направили мини острво да избегну закон о забрани конзумирања алкохола

На плажи Вангамата на Новом Зеланду се често окупљају туристи и грађани који ту славе Нову годину. Међутим, недавно је ту проглашена забрана конзумирања алкохола како би се спречили проблеми и инциденти на плажи. Група људи је заобишла овај закон на интересантан начин, пише Кликс.
e
Фото: pixabay.com

Како преноси BBC, група људи је провела целу недељу градећи острво од песка, дрва и шкољки. Њихов план је био да направе место где технички неће бити на плажи где је забрањен алкохол, а одакле ће у исто време моћи видети ватромете и добро се забавити, а да им не сметају полицајци.

"Мислили смо да ће бити смешно и забавно те нисмо хтели да ова забрана утиче на наш провод", рекао је Леон Хејвард који је учествовао у прављењу острва.

Градоначелница Сандра Гоудие је за медије изјавила како се није могла бунити против овог поступка те како је импресионирана њиховом идејом.

"Сви су се добро забавили и насмејали кад су видели то острвце, а и оно никоме није сметало", рекла је додавши да се острво није налазио у међународним водама, иако су они тврдили да јесте.

Шеф полиције је изјавио како није видио острвце, али да је чуо да је поживело читава два дана док га вода није однела,  те да је одушевљен толико да би им се придружио да је сазнао на време.

EUR/RSD 117.9120
Најновије вести