„Освежите“ стари и тврд хлеб за само 7 минута

Векна хлеба у просеку може да потраје од 24 сата, што у преводу значи да купљени хлеб у радњи није увек мекан и свеж.
hleb
Фото: pixabay.com

Ако вам се деси да у радњи затекнете само тврду векну, не очајавајте. Постоји начин да омекшате његову средину, као и да корица поново буде хрскава и укусна као да је управо испечена.

За почетак ставите векну под млаз (вруће или хладне) воде или је добро намочите у посуди с водом.

Притом се немојте плашити да мало и „претерате“, јер да би вам овајк трик успео потребно је хлеб буде добро намочен.

Потом га ставите у претходно загрејану рерну да се пече на 150 степени до седам минута.

Извадите хлеб из рерне, исеците га и уживајте у укусу.

Ако се питате зашто и како овајк трик увек упали, ево одговора: Вода се у рерни претвара у пару што рехидрира површину и унутрашњост хлеба, док топлота кору чини хрскавом као да је управо печена.

Фото: pixabay.com

И за крај, важан савет: Ако хлеб има непријатан мирис, а на површини има знакове кварења и плесни, баците га у смеће. Таквој векни напросто нема помоћи.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести