Пас носи Праду

Сан Франциско је град у којем се љубимци нарочито поштују. Није ни чудо јер је име добио по Фрањи Асишком, заштитнику животиња.
pas fensi, pixabay
Фото: pixabay.com

У овом граду третман паса постао је прави бизнис, јер Сан Франциско има репутацију града у којем се много ради, те многи немају времена ни простора да се посвете својим љубимцима. 

Тако ничу хотели и салони за бригу о псима и забаву паса. Цене у појединима крећу се до 7.500 долара месечно, што је у случају центра за негу паса "Доги стајл". Ова компанија има основни члански пакет од 250 долара месечно, као и раскошни пакет од 1.500 долара. 

За тај новац добијате мурал свог пса на њиховом "Зиду славе", сервис за преузимање и довођење пса, као и приватну рођенданску журку за 12 паса и њихове власнике. 

У Доги стајлу постоји и посебан простор за људе, како би пили кафу, радили или проводили време на интернету док је њихов пас унутра. 

Иако улажу доста новца у третман паса, део њиховог новца одлази у хуманитарне сврхе, а воде се слоганом да власници, који имају услова за то, треба да угоде свом псу. 

У Сан Франциску постоје и јефтиније опције за оне који немају толико средстава, као што су дневна брига и шетачи паса. 

Многи грађани осуђују луксузне центре за бригу о псима јер се отварају услед хуманитарне кризе и бескућништва у овом граду. 

EUR/RSD 117.9266
Најновије вести