Младунче лава пронађено у лошем стању, исцрпљено и мршаво (ВИДЕО)

ПОДГОРИЦА: Сви подгорички медији објавили су данас снимак ухваћеног младунчета лава у челичном кавезу, који је објавио грађански активиста Александар Драгичевић.
w
Фото: Pixabay.com

Лавић Симба је 21. јануара ишетао из дома страног држављанина који је настањен у Будви и тек данас је ухваћен и смештен на сигурно.

Симба је пронађен у јеној кући на селу ка Крапини, на тешко доступном терену.

У потрази која је започета јуче учествовало је 60-сетак припадника полиције, ватрогасаца, грађанских активиста....

"Лавић је ухваћен и што је најважније жив! Желимо да захвалимо и похвалимо ватрогасце из Будве који су са нама били на терену и ухватили лава, као и осталима који су помогли и учествовали у акцији завршеној на најбољи могући начин", саопштено је раније данас из Агенције за заштиту животне средине Црне Горе.

Иначе, ова агенција није добијала упит да изда дозволу за увоз лава, што значи да је та животиња нелегално увезена.

Црна Гора нема золошки врт нити прихватилишта за егзотичне дивље животиње, па се као једна од могућности за његово збрињавање помињу прихватилшта за лавове у земљама региона.

"Лав је ухваћен изузетно исцрпљен, мршав и биће транспортован код зграде Службе заштите и спашавања, а онда у смештај у Подгорици који је обезбеђен. Ово су дивне вести да се све завршило добро и по лава и по људе који су били укључени у потрагу", рекао је за подгоричку Побједу Александар Драгићевић из Агенције за заштиту животне средине.

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести