Румунија: Може вакцина и код Дракуле, само дођите

БУКУРЕШТ: Вероватније је да посетиоци који овог месеца бораве у Дракулином замку у Румунији пронађу трагове убода на руци него на врату, пошто су здравствене власти отвориле центар за вакцинацију против ковид-19 у овој туристичкој атракцији.
d
Фото: pixabay.com

Туристима који желе да бораве у замку Бран из 14.века, влашког војводе Влада Цепеша, који је послужио као инспирација Брему Стокеру за роман "Дракула" медицинско особље са налепљеним вампирским очњацима понудиће бесплатне Фајзерове вакцине против Ковид 19, преноси Ројтерс.

Управа дворца нада се да ће услугом привући више људи на ову туристичку дестинацију у Трансилванији, у околини града Брашова, пошто је број посета нагло опао од почетка пандемије.

На бесплатну вакцинацију у Дракулином замку може се доћи без заказивања током сваког викенда у мају, а посетиоци такође добијају и бесплатан улаз за изложбу са 52 средњовековна инструмента за мучење.

Румунска влада је поставила циљ да вакцинише 10 милиона грађана до септембра, али истраживање које је у априлу објавила организација Глобсек показало је да су Румуни најмање заинтресовани за имунизацију од свих источних чланица ЕУ.

Borko
11.05.2021 • 19:57
Snalaze se ljudi, da malo pojačaju turizam. Odeš na izlet kod Drakule, vratiš se vakcinisan. Iskreno, čini mi se da Rumunija uopšte nije loša ni za letovanje, ima lepih plaža i na Crnom moru, mada nikada nisam čuo da neko ide tamo. Idu u Bugarsku, koja je po tom pitanju mnogo gora, čuo sam da su plaže baš loše. Ali ovo bi bilo zanimljivo, vakcinio sam se, pa ne razmišljam o tom delu, ali bih mogao da iznajmim auto kod unirent.a pa obiđem malo Rumuniju i Drakulin dvorac, naravno. Super!
EUR/RSD 117.3343
Најновије вести