У прерађивачкој индустрији празан простор око производа се намерно оставља, а идеја је да тај додатни простор заштити чипс од оштећења.
Наиме, пут врећице чипса од фабрике до продавница или аутомата може бити прилично неугодан. Да нема тог пуњења, чак и најбољи и најтврђи комади чипса вероватно би изгледали као гомила мрвица када би стигли до вас.
Али то није све.
Ако сте мислили да је врећица пуна ваздуха – није. Заправо, напуњена је азотом. Произвођачи чипса нјим пуне кесице како би чипс остао свеж. Ако би кесицу напунили обичним ваздухом, чипс би постао влажан и брзо би се покварио, наводи Рајдерс дајџест.
Наиме, још 1994. године технолози су открили да излагање чипса азоту не само да помаже у продужавању његовог рока трајања, већ му побољшава укус.
У питању је природан гас и потпуно је сигуран, пише Кликс.