ГЕНЕТИКА ДИКТИРА ПСИХУ Боја очију открива карактер

Не каже се узалуд како су очи огледало душе. У њима се могу прочитати емоције - туга, срећа, забринутост.
1
Фото: pixabay.com

Према неким веровањима, боја очију може открити понешто о карактеру и склоностима човека. Осим генетике, боју очију одређују две компоненте - пигментација ириса и специфичан начин распршавања светлости у самом ирису. Према истраживању објављеном у часопису „Хјуман џенетикс”, чак 16 гена може утицати на начин експресије боје у ирису. То је научни део тумачења боје очију, а онај алтернативни каже да ништа није случајно и да свака боја има своју симболику. Боја очију зависи од генетског склопа организма, те не чуди податак да су психолози успели да повежу карактеристике и одлике личности са овом особеношћу.

Зелене очи 

Људи са зеленим очима су веома енергични и креативни. Воле авантуре и прихватају сваки изазов који се нађе пред њима. Светиће вам се уколико их пређете или преварите. Реторички су надарени. Интелигенција је њихова јача страна и страствено живе. Никада неће дозволити да им се неко или нешто препречи на путу до среће. Веома су страствени љубавници и теже ка дугим везама. Понекад могу бити веома љубоморни. Привлачни су и имају најсексепилнију боју очију. Врло су заводљиви и страствени.  Воле да забављају људе, причљиви су, али им можете веровати. Уколико их увредите, увек ће вам одговорити и направити вас будалом. Овакве очи често имају креативци.

Фото: pixabay.com

Плаве очи 

Кажу да је ова боја најпожељнија. Плаве очи су, као и браон, веома распрострањене. Људи са плавим очима су често младалачког духа. Фасцинираност плавим очима иде толико далеко да неки људи чак купују сочива ове боје или се подлежу ласерским операцијама како би им очи биле плаве. Људи са плавим очима су шармантни, привлачни и прави пријатељи. Плаве очи вам доносе спонтаност и енергичност. Људи са плавим очима живе живот пуним плућима. Увек ће се трудити да вам помогну јер су веома саосећајни. Продуховљени су и више су наклоњени дужим љубавним везама. Желе срећну породицу и очекују оданост партнера. Имају веома изражену моћ запажања и ништа им неће промаћи. Веома су отворени по питању осећања и нису стидљиви. Шармантни су, спонтани, саосећајни и краси их добра моћ запажања.

Фото: pixabay.com

Браон очи 

Људи са очима боје лешника су увек спремни да прихвате сваки изазов. Храброст је њихово друго име. Никада неће одустати од борбе и даће све од себе да докажу да су они најбољи. Веома су саосећајни и увек су љубазни према људима док год се ради по њиховом. Воле авантуре и упознавање нових људи. Темпераментни су. Бежите им с пута када су бесни. Људи са браон очима имају карактеристике људи са зеленим очима. Воле промене и спонтани су. Лепи су и елегантни. Када је реч о љубавним везама, пазите се јер воле кратке везе и нећете ни приметити да су вас завели. Веома су енергични и храбри и воле да експериментишу у животу. Када су љути, боље је бежати од њих. Мирни су и пристојни док је све по њиховом.

Црне очи 

Црна боја очију је веома ретка. Људи са црним очима заправо имају веома тамо браон очи. Људи са црним очима су веома живахни и пуни страсти. Ваше обавезе никада неће бити незавршене и уложићете 100 одсто ваше енергије да завршите оно што сте започели. Такмичарског сте духа и трудићете се да увек будете супериорни. Људи са црним очима су тајанствени. Не отварају се лако према људима. То их понакад спречава да започну љубавну везу. Али, када се заљубе, веома су одани и лојални. Често имају чврста веровања. Људима са црним очима можете веровати и можете се ослонити на њих. Никада вас неће изневерити. Поред свих позитивних карактеристика веома су свађалачки настројени и увек ће бранити своје ставове, иако знају да су погрешили. Људи са црним очима нису стрпљиви и не могу дуго да чекају.

Сивкасте очи 

Људи са сивим очима су рођени да буду вође. Они имају моћ да реше велике проблеме међу људима јер увек имају позитивно решење. Веома су јаке личности и поседују јаку енергију која их штити од спољашњих притисака. Веома су прилагодљиви и не постоји ситуација или околина којој се неће прилагодити. Чудног су карактера и увек делују као да су заузети. Не подносе стагнацију и монотонију. Увек морају нешто да раде. Људи воле да буду у њиховој близини јер одишу умирујућом енергијом. Увек се воде разумом и умеју да чувају тајне. Нису авантуристичког духа. Педантни су, али нису детаљисти. Веома им је лако да организују сопствени живот на основу њиховог практичног размишљања и паметних одлука. Веома су одани и теже ка дугим љубавним односима. Веома су верни и посвећени својим љубавницима.

EUR/RSD 117.5813
Најновије вести