Како да вам дан буде успешан?

Кажу да се по јутру дан познаје, а ако имате неке од следећих навика, онда можете да очекујете да вам остатак дана буде испуњен позитивном енергијом.
dobro jutro
Фото: pixabay.com

Свакако да је најпре важно да сте одспавали онололико колико је вашем организму то потребно - осам, десет, 15 сати... Ипак, без обзира на ту сатницу, имате прилику да дан проведете квалитетно, испуњено, сјајно.

1. Бар 15 минута немојте користити уређаје

Након што угасите аларм, не чачкајте више телефон. Мејлови, поруке и нотификације ће вас сачекати и за 15-ак минута. Јутарње време треба да буде само ваше.

2. Уместо кафе пијте лимунаду

Млака и свежа лимунада доноси многе бенефиције. Она покреће ваш метаболизам и топи сувишне масти, чисти уста и грло, а и појачава енергију. Након што је попијете, сачекајте бар пола сата након што нешто поједете и оперете зубе.

3. Правилно устаните

Једини исправан начин да устанете из кревета јесте да се најпре окренете на десну страну, потом седнете исправљених леђа. На тај начин смањујете притисак на срце и леђа и одличан је ритуал за почињање дана.

4. Који су вам циљеви за тај дан?

Док се растежете или правите лимунаду, уместо да размишљате о друштвеним мрежама, искористите то време да расподелите циљеве за предстојећи дан. Ипак, немојте претеривати са њима, односно направите скромни списак од три плана.

5. Истегните се

Немојте бити лењи, јер и два минута истезања или вежбања поприлично утичу на почетак дана. Заправо ћете се осећати испуњено и енергично, а тело ћете припремити за обавезе које га/вас чекају.

6. Медитирајте

Медитација је некима досадна, то стоји, али је немојте прескочити ако не морате. Успешно медитирање може да траје и свега неколико секунди, веровали или не. Важно је да седите у удобној пози (рецимо, пре него што се извучете из кревета) и покушате да се фокусирате на „чишћење“ свог ума. То помаже вашем менталном здрављу и доноси осећај задовољства.

Л. Р.

EUR/RSD 117.9120
Најновије вести