Не треба гладовати, већ јести мање; Да, али како то извести?

Сви кажу како је приликом скидања вишка килограма добитна формула не престати са јелом и гладовати, већ јести мање. Ок, слажемо се, али остаје питање како то и да постигнемо?
rucak
Фото: pixabay.com

Ако је веровати професору Чарлсу Спенсу, много је фактора који утичу на то колико ћемо хране унети током оброка.

По његовом мишљењу, битно и само посуђе у ком се храна послужује, као и који звук производи и слични детаљи.

Како истиче, они који храну послужују на белим тањирима, у својим јела користе и прижељкују мање шећера. 

Исто тако, поручује професор, ако желите да смањите унос соли и масноћа, помоћи ће вам црвено посуђе.

То је, поручује професор, боја која увек има упозоравајући карактер, те су и они који храну сервирају на црвеним тањирима аутоматски више заинтересовани за оно што једу.

Познато је да нас у процесу губљења килограма највише ометају висококалорични оброци за којима сумануто и без размишљања посежемо, нарочито када се гладни вратимо кући после целодневне јурњаве.

Фото: pixabay.com

Зато следећи пут у том случају пробајте да бар на тренутак осетите у сопственим рукама тежину оброка који планирате да поједете.

На тај начин мозак ће добити информацију да ли је то за вас довољно. Овим триком можете да смањите можда повећану количину планираног јела.

Док једете, битно је да око хране ангажујете сва своја чула.

Угасите телевизор и склоните од себе све што вас омета да се у потпуности посветитте оброку.

Сконцентришите се на јело и на оно што уносите у себе.

Користећи сва своја чула, мозак ће вам јавити кад вам је заправо доста.

А како бисте спречили преједање, добро је понекад позвати у помоћ и машту.

На пример, ако волите пржене кромпириће, замислите колико сте их већ раније појели.

Управо идеја да сте пре јела већ пуно тога појели може да вам буде од помоћи у настојању да смањите апетит и не поједете баш све са стола.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести