Оприних 5 за срећнији живот

Опра Винфри је особа која је обликовала „ток шоу“ формат и која ће заувек остати омиљено телевизијско лице милиона људи.
Epa (Mike Nelson)
Фото: Epa (Mike Nelson)

Њен су је марљиви рад и истанчане социјалне вештине довеле у позицију у којој ће бити сигурни да ће сви баш увек послушати оно што има да каже, па макар се можда и не слагали с тим.

Позната је и по томе да неуморно и несебично дели прегршт корисних савета на разне теме, а најчешће оне у вези са самопоштовањем и жељом да се живи један складнији и срећнији живот.

Управо је на ту тему недавно имала шта да поруичи и читатељкама америчког издања часописа Вог; издвојила је пет једноставних правила којих се она свакодневно придржава, а која увек изнова позитивно утичу на њен живот.

Кључ је у балансу: Могу да једем све што пожелим, али не морам све што пожелим да једем истовремено. То је читава филозофија живота, можеш добити све, али не одједном, поручила је Опра.

Одустајање од заданих норми лепоте: Дани у којима сам била опседнута тиме колико сам мршава су давно прошли, као и дани у којима сам желела да достигнем неки стандард, када је у питању физички изглед. Сад сам себи најлепша кад се добро осећам, поделила је ову једноставну формулу светски познато ТВ лице.

Проналазак времена за себе: Увек пронађем начин да барем једном у току дана будем сама са собом. Ако причамо о идеалном сценарију, на располагању ћу ујутро имати 20 минута за себе, а онда још и 20 минута увече.

Јутра обележена захвалношћу: Никад не намештам аларм, не верујем у њега и смета ми. Уместо тога, сама се од себе будим око 6 сати, будући да су и моји пси навикли на такав распоред. Прва мисао након буђења сваког дана гласи овако некако: Жива сам. Хвала!

Живот у садашњости: Удахните, издахните и подсетите се да је управо овај тренутак једини који имате и једини за који знате, подсетила је Опра Винфри на нешто што већина нас, колико год да је важно, најчешће заборавља.

EUR/RSD 117.5121
Најновије вести