Предење мачака ублажава упалне процесе

Бројним истраживањима проведеним широм света установљен је зачуђујући учинак кућних љубимаца на емоционално, ментално и физичко здравље њихових власника.
macka pixabay
Фото: pixabay.com

Утврђено је да власници паса и мачака значајно  ређе иду лекарима. Тајна исцелитељске моћи ових животиња делимично се крије у утицају на позитивне емоције. Њихова присутност повољно делује на људски организам.

Према истраживању аустралијског института Бакер Медицал Ресеарцх, спроведеном на приближно 6.000 испитаника, потврђено је да особе које имају кућне љубимце у просеку имају нижи крвни притисак, као и холестерол, па су тиме мање изложене ризику инфаркта, преноси klix.ba

Они који су за кућног љубимца одабрали пса, уз њега ће се више кретати и боравити на ваздуху. Занимљиво је напоменути да псећа слина садржи ензим лизозим који уништава већину бактерија па ране брже зарастају.

Што се мачака тиче, чини се да фреквенција коју производе предењем подстиче лучење противупалних хемикалија у телу које ублажавају упалне процесе. Исте фреквенције делују и против свих врста болова. На пример, ако мачка лежи близу главе особи која управо трпи напад мигрене, према сведочењу бројних испитаника, бол ће врло брзо нестати.

Установљено је и да се људи знатно брже опорављају од оперативних захвата на костима и зглобовима, ако током дана држе мачку у крилу. Њено предење чудесно делује и на астматичаре.

 

EUR/RSD 117.4829
Најновије вести