Ђорђевић: Велики изазов пред нама у Грчкој

БЕОГРАД: Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић пред гостовање Грчкој у квалификацијама за Светско првенство у Кини изјавио је да екипу очекује веома велики изазов и оценио да је предност ривала уиграност јер дуго играју заједно.
Sasa-Djordjevic-
Фото: КСС

"Веома велики изазов је пред нама, сви су жељни утакмица, поготово играчи из НБА, чак и Никола Калинић који од 18. априла није одиграо утакмицу. Имамсли смо различит степен спремности играча, пробали смо да их доведемо на сличан ниво форме, али мислим да су сви у истом проблему, па и репрезентација Грчке. Погледали смо две њихове припремне утакмице, са Црном Гором и Французима, ми смо имали једну са Мађарима, што је био само јачи тренинг за нас", рекао је Ђорђевић новинарима у хали "Александар Николић".

Ђорђевић је додао да је Грчка рривал за респект, посебно због уиграности.

"Дуго година играју заједно, имаће феноменалну атмосферу, враћају се поново на Крит, на то морамо да будемо спремни. Јанис Бурусис који игра са великим искуством, атлетизам Јаниса Антетокоунмпа, Митоглу који је ново име у репрезентацији, играју све играчи из Евролиге са дугогодишњим искуством, Папапетроу, Принтезис, Мандзарис. Имају карактер, сваки пут долазе до осмине финала, четвртфинала. Сада играју растерећени јер имају максималан учинак из претходне групе"казао је Ђорђевић.

Када је реч о кадровској ситуацији селектор је рекао да нема већих проблема. 

"Радуљица је имао температуру, јуче са тренинга отишао је да прими инфузију, Бјелица је имао проблем са вратом, данас је скинуо крагну, Мицићу је данас био први тренинг, остали су више, мање у некој нормални. Василије Мицић је исто пар дана пропустио од јуче је у тренажном процесу", закључио је Ђорђевић.

Србија у четвртак игра против Грчке у Ираклону, а три дана касније у Београду дочекује селекцију Естоније.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести