Други уписни рок на УНС-у: На пријемном до сада пало само троје

НОВИ САД: Други уписни рок на Универзитету у Новом Саду почео је прошле недеље подношењем пријава на свим факултетима и полагањем пријемних испита на већини, а ове недеље појавиле су се и прве ранг листе примљених кандидата.
uns upis
Фото: Dnevnik (Branislav Lučić)

Да подсетимо, за други уписни круг на факултетима УНС-а остала су  слободна 2.852 места, од којих је 813 буџетских, а пријавило се 562 кандидата.

За упис на основне струковне студије, на којима су непопуњена остала 23 буџетска и 105 самофинансирајућих места, пријавило се 128 кандидата. Листе су објављене на Природно математичком факултету, где су пријемни положила оба кандидата пријављена на 20 самофинансирајућих места, док је на Факултету спорта и физичког васпитања пријемни положио једини пријављени кандидат за слободна 22, такође самофинансирајућа места. Резултати овог уписног рока чекају се још на Факултету техничких наука, где је за 23 буџетска и 63 самофинансирајућа места конкурисало 13 кандидата, док на Медицинском, који такође има овај ниво студија, за други уписни круг није остало слободних места.

За укупно 2.254 места, од којих су 733 буyетска, на основним академским студијама пријављено је 462 кандидата. На Технолошком је за 37 буџетских и 25 самофинансирајућих места конкурисало њих деветоро и сви су положили пријемни са више од 50 бодова, што је услов за рангирање на буџетска места, а на Правном, на којем је за три буџетска и 379 самофинансирајућих места конкурисало 48 свршених средњошколаца, такође су сви положили, али троје немају услов за упис на неко од буџетских места. На Природно-математичком факултету за 159 буџетских и 85 самофинансирајућих места заинтересована су, у овом року, 23 кандидата, али пријемни, и то са више од 50 бодова, положило их је 22, док је један кандидат пао. За Факултет спорта и физичког васпитања, на којем је остало слободно само 120 самофинансирајућих места на овом студијском нивоу, од заинтересованих 30 кандидата, пријемни је положило њих 28.

Технички факултет “Михајло Пупин” у Зрењанину у овом року огласио је 77 буџетских и 121 самофинансирајуће место, свих 48 пријављених положило је пријемни, али услов за неко од буџетских места стекло их је 39. На овом нивоу студија листе се чакају још на  Пољопривреном , где је за 115 буџетских и 157 самофинанисрајућих места пријављено 38 кандидата, на Филозофском , на којем за 33 буџетска и 194 самофинансирајућа места конкурише 32 кандидата, на ФТН-у, где је за 79 буџетских и 319 самофинансирајућих места заинтересован 71 свршени средњошколац, као и на Економском факултету, на којем је за 79 буџетских и 245 самофинансирајућих места конкурисало 57 дојучерашњих ђака. Листе се чакају у на Академији уметности, на којој ове недеље трају пријемни, а полажу их 55 кандидата који су конкурисали за 24 буџетска и 51 самофинансирајуће место. Стрпљења ће требати и кандидатима за 62 буyетска и 22 самофинансирајућа места на Грађевиском факултету, а њих је 26, као и кандидатима за упис на неко од 62 буџетска и 90 самофинансирајућа места на Педагошком факултету у Сомбору, којих је 22, али и онима који желе на неко од три буџетска и 13 самофинансирајућих места на Учитељском факултету на мађарском наставном језику, којих је у овом року четворо.

На интегрисаним судијама факултета УНС-а за овај рок остало је слободно још 57 буџетских и 113 самофинансирајућих места. На Медицинском факултету за 80 самофинансирајућих места пријавило се 79 кандидата, али их је пријемни полагало 54 и сви су положили, а на Природно-математичком факултету за попуну 57 буџетских и 33 самофинансирајућа места заинтересовано је пет кандидата и такође су сви положили и то с условом за буџет. Пољопривредни факултет, који такође има интегрисане студије, сва места на њима попунио је у првом року.

Како на неким факултетима пријемни испити још увек трају и листе ће бити објављиване у наредним данима, а најкасније до 21. септембра. Упис кандидата примљених у овом уписном кругу, према распореду објављеном на факултетима, већ је почео и трајаће до 28. септембра.

Д. Девечерски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести