Дигитални час: Расписан конкурс за наставнике ОШ

БЕОГРАД: Министарство трговине, туризма и телекомуникација Србије расписало је Наградни конкурс за наставнике основних школа “Дигитални час” у школској 2018/2019. години.
Učionica Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Циљ конкурса је, наводи се на сајту министарства, подстицање употребе информационих технологија као наставних средстава, односно употреба информационих технологија које су применљиве у настави и уједно усклађене са задацима и циљевима часа.

Наградни конкурс намењен је свим предметним и разредним наставницима основних школа чији је оснивач Република Србија. 

Како се наводи, рад наставника треба да садржи приказ једне наставне јединице чију реализацију прати употреба информационих технологија као наставног средства и приказ активности реализованих током одређеног временског периода где је ИКТ стављен у функцију решавања одређеног, раније уоченог, васпитно-образовног проблема (на пример, дисциплина, мотивација, пажња, одсуство...).

Новчане награде ће се доделити за сваку групу предмета, а биће награђен укупно 51 рад, и то у оквиру прве, друге и треће награде.

За 51 рад за сваку групу предмета предвиђене су новчане награде.

Прва награда је 70. 000 динара (по два рада из групе предмета) - укупно 6 радова. Друга награда је 50.000 динара (по три рада из групе предмета) - укупно 9 радова. Трећа награда је 30.000 динара (по дванаест радова из групе предмета) - укупно 36 радова.

Пријава за учешће на конкурсу и подношење радова и мултимедијалних материјала обавља се преко веб странице: http://digitalnicas.mtt.gov.rs почев од 19. септембра ове године. 

Рок за подношење радова је 2. октобар ове године, наводи се на сајту министарства. 

EUR/RSD 118.3704
Најновије вести