"21114 филм фест" на Новом насељу: Конкурс за филмове до августа   

Филмски фестивал „21114 Филм фест”, седми по реду, биће одржан од 2. до 5. септембра на Новом насељу, а конкурс за пријаву краткометражних играних и документарних филмова отворен је до 1. августа.
film pixabay
Фото: pixabay.com

Аутори своје филмове могу пријавити путем формулара на веб-сајту www.novokulturnonaselje.rs/konkursfilm. Право учешћа имају филмови настали у периоду од јуна 2020. године до августа 2021., и не смеју да буду дужи од 30 минута.

Фестивал ће, као и претходних година, за најбољи краткометражни филм селекције са конкурса доделити награду публике - новонасељски „Златни чеп”, ауторски рад новосадског академског вајара Дејана Јанкова. Награду је прошле године понео филм „Јесењи валцер”, чији је аутор новосадски режисер Огњен Петковић.

На јединственом месту под отвореним небом, Филмски фестивал на Новом насељу је током претходних издања прикупио изузетне симпатије публике. Иако смањеног капацитета, одржан је и прошле године, поштујући све прописане мере. Као једна од ретких манифестација које су одржане 2020. године, „21114 Филм фест” био је право освежење за новосадску публику.      

Б. П.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести