Центар Живети усправно скупља новац за персоналне асистенте

НОВИ САД: Центар “Живети усправно” покренуо је нову “crowd funding” кампању за прикупљање новца за персоналне асистенте, тачније за осам месечних зарада персоналних асистената, не би ли обезбедили континуитет услуге и функционисање особа којима је та услуга неопходна, до њеног уласка у градски систем социјалне заштите.
ziveti uspravno
Фото: czuns.org

Неопходно је прикупити 466.248 динара, а кампања се може подржати онлајн донацијом преко платформе донације.рс или уплатом на жиро рачун Центра 340 - 11001286 - 31.

Постоји могућност да се, уколико Центар успе да у што краћем року прикупи недостајућу суму, она повећа, јер реално недостаје новац за 22 плате у мају и јуну. Град је покрио већи део трошкова у прва три месеца, док су део мартовских и априлских трошкова покривени другим донацијама и акцијама прикупљања новца. Законом о социјалној заштити предвиђено је да се та услуга наменски финансира кроз јавну набавку, те се из Центра надају да ће се то реализовати најкасније од другог квартала следеће године, јер је издвајање новца за персоналне асистенте један од приоритета Града.  

Центар има тренутно 10 корисника из Новог Сада и једног из Суботице, а 11 њих је на листи чекања, од тога је за њих шест нужно да се услуга што пре реализује.

Центар за социјални рад евидентира потенцијалне кориснике, како би, као надлежни орган, проценио потребе и упутио предлог за увођење услуге у систем.

И. Ба.

EUR/RSD 117.1709
Најновије вести