Егзит фестивал ће ове године бити отворен „Опенс даном” 4. јула

Како год да смо планету завртели протеклих 365 дана, она се увек заустављала на једном месту. У центру. У Омладинској престоници Европе!
OPENS 2019 Foto: OPENS 2019/promo
Фото: ОПЕНС 2019

Звук бубњева, табанања и плеса који одзвања и зове јер се окупља Егзит племе. Егзит Трибе 2019 нови је фестивалски подухват у којем ће сви љубитељи музике, утицајни појединци из целог света, уметници, спортисти, јавне личности, бројни покрети и организације бити позвани на уједињење с јасним циљем – заштити планету и целокупан живот на њој!

„Егзит фондација” и ОПЕНС 2019 позивају организације цивилног друштва из Новог Сада, Србије и целог региона да се уједине у једно племе с еколошком мисијом, и то у оквиру ОПЕНС Стејт оф ЕГЗИТ зоне. Тај позив, како наводе из „Егзит фондације”, иде и уз неке обавезе. На организацији је да смисли најкреативнији, најзабавнији, најприкладнији могући начин којим ће се уклопити у једно од седам ОПЕНС племена на ОПЕНС Стејт оф ЕГЗИТ зони:  племе „Енергија”, племе иновације и креативности, европско племе вредности, разнобојно племе различитости, племе равноправности, као и племе омладинских невладиних организација и племе отворено за све.

У избору организација, како се истиче, водиће се рачуна о следећим критеријумима: квалитету програма и примереност програма ОПЕНС Стејт оф ЕГЗИТ зони; досадашњим активностима организације на пољу којим се програм бави, повезаност програма/активности с темама ОПЕНС 2019 и „Егзит фондације”. Рок за пријаву је 10. јун до поноћи на линку сајта ОПЕНС-а, а за више информација сви заинтересовани могу се обратити на имејл-адресу:  k­on­ku­rs­­o­pens2019.rs.

Егзит фондација” и ОПЕНС 2019 позивају организације цивилног друштва из Новог Сада, Србије и целог региона да смисле најкреативнији, најзабавнији, најприкладнији могући начин којим ће се уклопити у једно од седам ОПЕНС племена на ОПЕНС Стејт оф ЕГЗИТ зони

Одлука о томе које организације ће се представити фестивалској публици из целог света биће донета најкасније до 15. јуна и биће објављена на званичном сајту Егзит фестивала www.exitfest.org као и на сајту ОПЕНС-а.

Прошле године ОПЕНС Стејт оф ЕГЗИТ зона је, уз низ радионица, панел-дискусија, музику, часове салсе, као и регионални радијски програм који се уживо свако вече емитовао с те локације, била једна од најпосећенијих локација на фестивалу. Није случајно да се „мали сајам невладиних организација” налази баш у самом срцу Тврђаве и фестивала који своје корене вуче управо из друштвеног активизма. Уз то, немали део града и Фестивала младих јесте и ОПЕНС. А један од разлога због којих је Нови Сад и постао Омладинска престоница Европе је управо велика подршка из региона, као и планови и програми који повезују младе у читавом региону.

В.Б.

EUR/RSD 117.6085
Најновије вести