Годишњица Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама

Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама (МНРО) града Новог Сада јуче је обележило 58 година рада уз присуство многобројних чланова, родитеља и пријатеља те организације.
Godišnjica Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama/S. Šušnjević
Фото: С. Шушњевић

Кратак забавни програм, који су припремили корисници Дневног боравка за одрасле и Инклузивног сервиса „Цврчак” заједно с волонтерима и запосленима, употпунили су и хористи Медицинског факултета.

–Удружење реализује програме од великог значаја у области социјалне заштите, те га као такво финансијски подржава Управа за социјалну и дечју заштиту – рекла је помоћница гра­доначелника за социјална питања Љиљана Коковић. – Окупља велики број чланова и волонтера, организује низ програма и активности, али може да се похвали и тиме да има лиценцу за услугу Дневног боравка.

Удружење за помоћ МНРО окупља око 170 чланова и током протеклих година реализовало је многобројне активности, на које је и више него поносни.

– Највећи акценат стављамо на свакодневно оснаживање корисника и побољшање њиховог живота – каже председница Удружења Катарина Вукелић. – Ми их подстичемо да знања која стекну овде користе ван Удружења и своје куће. Сматрам да је то највећи допринос и подршка које им Удружење пружа.

План им је  да наставе тим темпом, да покушају да реализују нове пројекте, будући да им је тешко да прикупе новац за рад ван Удружења, поготово када су у питању излети и активности које нису уобичајене за особе с инвалидитетом, а које су и те како од значаја.

Удружење за помоћ МНРО окупља око 170 чланова и током протеклих година реализовала је многобројне активности, на које је и више него поноснo 

– Имаћемо пројекат у оквиру којег ће наши корисници моћи да иду на клизање, јахање, да самостално одлазе у куповину, одлучују о свакодневним стварима, на пример, о томе у којем кафићу ће попити кафу – додаје Катарина Вукелић.

Л. Радловачки

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести