Карловци: Предложена измена урбанистичког плана Ћушилова

Дневни ред 11. седнице  Скупштине општине Сремски Карловци, која је заказана за сутра у 18 часова, могао би бити проширен са још једном тачком,тако да је за очекивати уколико се предлог за допуну усвоји, да ће одборници расправљати и о томе да се приступи изменама и допунама Плана детаљне регулације (ПДР) простора намењеног пословном центру, пословању и породичном становању на Ћушилову.
Sremski Karlovci Foto: Dnevnik.rs
Фото: Сремски Карловци Фото: Дневник.рс

Према раније утврђеном дневном реду, на сутрашњој седници биће речи о трошењу буџетксих пара у првој половини ове године, предлогу одлуке о постављању плутајућих објеката на делу обале и водног простора на територији општине и изменама Плана генералне регулације Сремских Карловаца у делу Черата где се планира градња луксузног хотела.

Како се наводи у образложењу предлога, разлог за приступање изменама  ПДР-а на Ћушилову  је стварање планског оквира за подизање винарије на том подручју у складу са савременим трендовима и законском регулативом, што није било могуће уз задржавање постојећег објекта на парцели, на начин који је био дефинисан Планом. Иницијативу за израду измена и допуна  је покренуло предузеће „Мац Траде – Сервице“ из Новог Сада. Изменама Плана обухватаћене су целе катастарске парцеле 3250/1, 3250/2 и 3251, чија укупна површина износи 1,81 хектар.   

Зорица Милосављевић

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести