Мајстори куварског заната такмичиће се на отвореном простору, што ће, како организатори наводе, представљати највећу гастрономску манифестацију под ведрим небом на тлу Војводине. Учешће је најавило више од 100 кувара из 15 удружења из земље и иностранства, а међу њима су и чланови Светског “Главни кувар” удружења („МастерЦхеф”) из Лондона. Како је најављено јела ће оцењивати жири међународних судија, сертификованих од Светске асоцијације шефова кувара, која окупља 12 милиона чланова, а председник жирија Гери Филби је потпредседник тог удружења.
Током тог викенда најбољи кувари показаће у Лиманском парку своје умеће у спремању јела од намирница из Војводине, и то у неколико категорија: у припремању модерног јела на вовођански начин, спремању пасте и речне рибе, у припреми ресторанског дезерта... У категорији најбољи кувар фестивала учесници ће од задатих намирница, које ће непосредно пре такмичења добити, у року од 50 минута морати да припреме јело које ће стручни жири оценити.
Ј. В.