На Спенсу манифестација у част љубави и вина

На Спенсу је у току манифестација „Од вина до љубави” поводом Светог Трифуна и Дана заљубљених, на којој суграђани могу да виде и купе предмете који симболишу љубав,али производе и препарате за здравље и лепоту.
с
Фото: Дневник/Филип Бакић

Тако су у понуди накит, мед и производи од меда, одевни, али и предмети рађени декупаж техником, затим цвеће, yемови, драго камњење и слично. Једино што недостаје јесте вино.

- Из хобија сам почела да се бавим декупажом пре четири месеца, а на овом фестивалу сам први пут – рекла је једна од излагача Љиљана Петровић. – Одлучила сам да скупим нешто радова и дођем као излагач и покажем осталима како то изгледа, у нади да ће се људима свидети, те да ће нешто и купити. У питању су различите тацнице, кутијице за бомбоне, накит и за наочаре, а цене су симболичне, од 500, 800 до 1.000 динара.

Како је рекао још један од излагача из Новог Сада, Борислав Ковинчић, на његовом штанду може да се нађе накит од полудрагог камења, кристала, бисера и корала. У понуди су минђуше, привесци, огрлице, наруквице, магнети од необрађених кристала и полудрагог камења.

-  Око 90 одсто накита радим ручно, а имам и камење које сам донео са планине Таурус, са Клеопатрине плаже из Анадолије које је јако лепо, а својим радом сам их преточио у накит – рекао је Ковинчић. -  Цене су различите и крећу се од 400 динара за наруквице, па до 800, односно 1.200 за огрлице. Привесци од камења су 300 динара

Осим тога, у понуди се може наћи и разно саксијско цвеће попут кактуса који кошта око 100 динара, до орхидеја за које треба издвојити  око 1.000 динара. Мед кошта од 700 до 900 динара, док се ликер од малине продаје по цени од 1.200 динара.

Недељно поподне је идеално време за шетњу, мада се чини да су суграђани ипак одлучили да дан проведу код куће, пошто је мало ко свратио на ову манифестацију.

- Дошла сам да видим шта има интересантно у понуди, па ћу и купити нешто, ако ми се баш допадне – казала је суграђанка Добрила Варичак и додала  да јој се манифестација јако допада, јер је акценат стављен на љубав, а то је осећај који човека оплемењује и чини га срећним и задовољним.

Манифестација траје до 14. фебруара, од 8 до 20 часова.

И. Миклоши

 

EUR/RSD 117.8360
Најновије вести