Новосадско позориште скупило 82.350 динара за Школу "Милан Петровић"

У акцији Базар књига за Школу "Милан Петровић" у шест дана акције прикупљено је 82.350 динара. Прикупљени новац данас је уручен ПР ове школе Светлани Кекић која се захвалила позоришту али и Новосађанима на изузетном одзиву.
Novosadsko pozorište domaćin novog festivala “ Synergy#WTF ” foto: dnevnik.rs
Фото: Новосадско позориште домаћин новог фестивала “ Synergy#WTF ” фото: дневник.рс

Како новогодишња радост за децу нису само слаткиши, најавила је да ће од прикупљеног новца бити купљен сликарски материјал за њихове кориснике јер је сликање за велики број њих велико задовољство. Као знак пажње, директору Новосадског позоришта Валентину Венцелу, уручила је захвалницу и слику њихове младе уметнице - седамнаестогодишње Анамарије Брашњо.

Књиге у акцији Базар књига позориште је сакупило захваљујући својој публици Међу продатим књигама биле су књиге: Орхана Памука, Муркамија, Ђерђа Конрада, Горана Петровића, Јована Дучића, Хермана Хесеа, Мопасана, Хемингвеја, Гордане Куић, Тони Морисон, Кастанеде, Трејси Шевалије, Фредерика Бегбедеа, Скота Пека, Владана Матијевића, Боре Ћосића, Кенета Вајта, Кафке, Жарка Лаушевића... На Базару се могло купити много наслова из школске лектире, књига о здрављу и самопомоћи али и "наслова за једно поподне".

Било је и књига на енглеском језику. Део наслова светске литературе на мађарском језику откупило је Новосадско позориште. Један наш суграђанин донео је 50 наслова српских писаца у издању Српске књижевне задруге. Међу њима су били: Бајрон, Борхес, Гете, Шилер, Рилке, Тит Ливије, Тишма, Јужин О Нил, Видослав Стевановић, Стеван Раичковић, Сингер, Змај, Клодел, Вељка Петровића, Петра Кочића, Растко Петровић, Ћамил Сијарић...

Након што су чули за нашу акцију, Градска библиотека Нови Сад донирала је књигама нашу акцију а исто су учинили и ИК "Форум" и Стеријино позорје.

Сличну акцију наше позориште поновиће и у наредној години око Ускрса. О томе ћемо на време обавестити нашу публику.

Р. Д.

EUR/RSD 117.9464
Најновије вести