"Дневник" на лицу места: Расте зграда Института БиоСенс

Између зграде ПМФ-а и Ђачког игралишта у Кампусу Универзитета у Новом Саду ниче као из воде зграда Института  БиоСенс, будућег Европског центра научне изврсности за информационе технологије у пољопривреди, у шта су се наши репортери уверили на лицу места.
1
Фото: Р. Хаџић

Градња је почела у мају прошле године када је председница Владе Ана Брнабић рекла  то „није камен темељац за једну зграду и за један институт, ми постављамо камен темељац за нешто много веће и важније од тога - за нови технолошки напредак Републике Србије и њено даље  позиционирање на иновационој мапи Европе, а тиме и света, и за даље ширење слике Србије која има да понуди таленте, идеје, иновације, памет, а не земље јефтине радне снаге“.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је рекао тада да је  у питању сјајан пројекат настао у сарадњи свих нивоа власти, научне заједнице и партнера из Европске уније. Вучевић је изразио наду да ће овде најбољи научници имати најбоље услове и опрему, како би урадили све да Србија има веће приносе, здравију храну, као и очувану животну средину.

Рок за изградњу зграде Института БиоСенс сада је почетак јануара 2023. године.

С. Крстић

EUR/RSD 117.3529
Најновије вести