Тамара Бенежан спасила рођаку од паса: Херојство не бира године

Четрнаестогодишњу Тамару Бенежан из Лединаца и њену двогодишњу рођаку крајем прошлог месеца напали су пси у селу Добродол, код Ирига, где су девојчице биле у посети деди.
њ
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Пси раса кане корсо и азијат су истрчали из комшијског дворишта на улицу док су девојчице шетале, а Тамара је инстинктивно телом заклонила рођаку ризикујући живот. Девојчице је одбранио њихов деда, који је, такође, задобио повреде по ногама.

Храбру Тамару Бенежан, ученицу осмог разреда Основне школе „Јован Јовановић Змај“, посетила је чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић, заједно с директором те осмолетке Дејаном Мердановићем како би јој уручили поклоне и пружили подршку. Дина Вучинић је истакла да девојчица има подршку Града, Месне заједнице и школе.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

- Херојство не бира године. Мала Тамара Бенежан је са само 14 година извела јуначки подвиг вредан дивљења - казала је Дина Вучинић. - Ризикујући живот, спасла је своју двогодишњу рођаку из чељусти побеснелих паса. Посета и поклони имају симболичан значај, као порука да права дела, храбра дела истинске љубави и пожртвованости, заједница не сме да заборави. Сви смо поноси на њу, посећиваћемо је и даље јер је заслужила да њено херојство буде поштовано, да буде инспирација и подсетник не само деци, већ и одраслима.

Тамара је казала да се сад осећа добро, да је поново кренула у школу и да се припрема за упис. Како је казала, иако је раније желела да упише Војну академију, након боравка у болници се предомислила јер се одушевила брижношћу и посвећеношћу лекара, те и она жели, једног дана, да помаже другима.

С. К-ч

EUR/RSD 117.5571
Најновије вести