Техничка школа „Павле Савић” обележава дан школе

Техничка школа „Павле Савић” у петак обележава Дан школе, а током октобра, упркос измењеном раду образовних установа, наставници и ученици су успели да организују бројне активности.
д
Фото: TШ "Павле Савић"

Ђаци из ОШ „Прва војвођанска бригада”, „Коста Трифковић” и „Никола Тесла”, њих 70, учествовали су у пројекту „Мала школа хемије и технологије IV”. Пројекат је намењен ученицима седмих и осмих разреда основних школа да би се популаризовала наука, хемија, стручне школе, али и да би деца научила да повезују теоријско знање и практичне вештине и да правилно употребљавају хемикалије. Због актуелне епидемиолошке ситуације, деца су два дана долазила у школске лабораторије где су учила о разним хемијским једињењима, радила практичне вежбе и слушала предавање „Храна као превенција – јачање имунитета”.

У тој образовној установи је у току „пилотирање” државне матуре. По речима помоћнице директора Данке Петровић Мунитлак, школа учествује у делу пројекта који се односи на завршне испите у подручју рада личних услуга и пољопривреде, производње и прерада хране, док ће од 26. до 30. октобра бити организовани пробни завршни испити у образовним профилима женски и мушки фризер, педикир и маникир и оператер у прехрамбеној индустрији. Како каже помоћница Петровић Мунитлак, пројекат финансира Европска унија, а Министарство просвете и Завод за унапређење образовања и васпитања су ТШ „Павле Савић” одабрали да буде део пројекта.

Ђаци су имали прилике да уживају у различитим видовима уметности. Ликовна колонија „Сањам и стварам светове”, организована средином октобра у холу, окупила је 11 уметника чија дела су трајно изложена у простору школе. У оквиру програма „Писци, наши савременици”, који има за циљ да подстиче ученике на читање, на Дан школе, глумци Српског народног позоришта су ученицима рецитовали поезију Мике Антића.

С. К-ч

EUR/RSD 117.5822
Најновије вести