Завршена фабрика BMTS tehnology која ће запослити 500 Новосађана

НОВИ САД: Фабрика за производњу турбо пуњача почеће да ради у септембру ове године, у хали која је у Новом Саду, у индустријској зони Север 4, изграђена за осам месеци.
1
Фото: Grad Novi Sad

У октобру прошле године смо овде били, за осам месеци је саграђена ова фабрика од 25.000 квадрата, рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, који је посетио фабрику BMTS tehnology, чији је партнер компанија CTP.

Ова фабрика сада запошљава 74 радника, а план је да буде запослено укупно 500 људи.

Овде ће, осим производње, бити отворен Истраживачки центар, који ће упослити 50 инжењера. Ова фабрика, изграђена на земљишту које је CTP купио по пуној цени, а где је потом стигао највећи произвођач турбо система у целој Европи, значајна ке ингестиција не само за Нови Сад и Војводину, нехо за целу Србију, изјавио је Вучевић.

Фото: Grad Novi Sad

Он је рекао да се нада да ће ускоро и на земљишту преко пута фабрике BMTS tehnology, површине 25 хектара ускоро, такође, бити изграђене нове фабрике.

Директор компаније BMTS tehnology Гунтер Семеа рекао је да су Нови Сад изабрали након дужег истраживања у различитим државама.

Због повољнијег потенцијала, одличне инфратсруктуре и подршке државе и Града Новог Сада, одлучили смо се за Нови Сад, а пронашли смо и одличног партнера CTP invest, рекао је Семеа, најављујући проширење капацитета, као део пословне стратегије у будућности.

Директор CTP investa за Србију Влатко Ђуричек рекао је да фабрика у Новом Саду има 12.500 квадрата, где ће на 10.000 кбадрата бити смештени погони, а на преосталих 2.500 квадрата канцеларије.

EUR/RSD 117.4684
Најновије вести