Удружење спортских риболоваца и насеље „Камењар” обележили јубилеј кувањем чорбе

Удружење спортских риболоваца и насеља “Камењар” јуче је крај Дунава такмичењем у кувању рибље чорбе обележило вредан јубилеј - 70 година постојања.
Б. Павковић, Ј Вукашиновић
Фото: Б. Павковић, Ј Вукашиновић

У 12 котлића крчкала се рибља чорба, а прво место освојили су чланови “Тамбурица феста”, коју су чинили учесници Ликовне колоније и организационог одбора фестивала, а који су припремили рибљи паприкаш на мађарски начин. Приређен је богат програм, те су предшколци и основци учествовали на риболовачкој радионици, а госте су забављали тамбураши.

Према речима председника Удружења Симе Митрића риболовачко насеље “Камењар” су 1951. године основали радници предузећа “Форум” и “Петар Драпшин”. Одлуком Градске управе из 1960-тих година земљиште је дато на управљање Удржењу “Камењар”. До данас је изграђено око 400 кућа у којима живи више од 100 породица.

Фото: Б. Павковић, Ј Вукашиновић/Слободан Бајић и Бранка Павковић кувају рибљу чорбу

- Осим котлића, одлучили смо да традиционално припремимо и пасуљ у оранији од 110 литара - казао је Митрић. - Славље и такмичење су протекли у сјајној атмосфери. Једва смо дочекали да се стабилизује епидемиолошка ситуација, да се поново окупимо и да се дружимо уз добру храну и пиће.

Члан екипе “Танбурица феста” Слободан Бајић истакао је да је конкуренција била јака, те је изузетно задовољан освојеним првим местом.

- Иако се кувало поред Дунава, сунце је немилосрдно пржило, па није било ни мало једноставно стајати поред ватре скоро сат времена - рекао је Бајић додавши да су чланови екипе гурмани и сликари који често припремају специјалитете и јела на отвореном. - Тајна доброг рибљег паприкаша је свежа риба и што мање зачина како би укус дошао до изражаја, а остало “одради” ватра.   

С. К-ч

Камењарац-од п…
26.07.2021 • 18:42
Дан Камењара је по традицији 1.август. Од оснивања,сваке године до 50.-годишњице је организовано такмичење у риболову,на којем су узимале учешће бројне екипе из бивше Југославије и околних земаља.Један целодневни квалитетан програм спортског риболова угашен је због себичлука власника викендица(поготово оних који нису никада узели штап за риболов у руке)да не би издвајали новац који је намењен такмичењима, а добијен од чланарине. Повластице узимају због Спортског удружења, а риболова нигде нема.
EUR/RSD 117.5653
Најновије вести