Амбасада САД: Ми ћемо се на крају изјаснити

ПРИШТИНА: Америчка амбасада у Приштини огласила се поводом све чешћег помињања идеје о промени, односно корекцији границе и истакла да ће САД оставити да две стране постигну споразум, али да ће Београду и Приштини "јасно бити да неће имати неограничену слободу деловања".
americka ambasada tanjug
Фото: Tanjug

То је амбасада саопштила приштинској "Газети експрес".

Како се наводи, након Немачке и Велике Британије САД су одлучиле да се изјасне о спекулацијама које су се појавиле последњих недеља о размени територија.

Амбасада САД позвала је Београд и Приштину да направе стабилан договор и да не стварају тензије на Балкану, односно да "постигну споразум који је одржив, стабилан и не ствара нестабилност у било којој земљи у региону".

"Осим да не остави простор да планови, о којима говоре косовски председник Хашим Тачи, председник Србије Александар Вучић и министар Ивица Дачић, доведу до дестабилизације, стране у дијалогу ће имати неограничену слободу да одлуче о судбини својих држава", навела је америчка амбасада и додала да ће пажљиво и озбиљно посматрати оно о чему ће се стране сагласити.

"То не подразумева неограничену слободу деловања", наводи амбасада.

Амбасада је навела и да ће пустити стране да се договоре, али да ће о коначном споразуму Београда и Приштине САД да се изјасне.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести