Амбасада: САД нису ни организатор, ни финансијер протеста

БЕОГРАД: САД нису ни организатор, нити финансијер протеста "1 од 5 милиона", саопштила је данас амбасада САД у Београду.
amerika pixabay
Фото: pixabay.com

То је део одговора Амбасаде на писање београдског листа "Информер", који пише да управо та амбасада стоји иза протеста.

"НеЗнамЗашто али Информерновине одбија да објави чињенице. Наш посао је да разумемо Србију. Редовни састанци са политичарима из власти и опозиције, као и другима широм Србије су део тог посла. САД нису организатор нити финансијер #1од5милиона #дезинформације #неколаже", наводи се у поруци Амбасаде на Твитеру.

"Информер" је пре неколико дана објавио фотографије за коју су навели да доказују да "Амбасада САД и њихови људи за специјалне операције стоје иза демонстрација у Београду које се одржавају од децембра прошле године".
У једном од текстова се наводи да "нема дилеме да политичко одељење америчке амбасаде у Београду координира демонстранцијама и даје инструкције њиховим организаторима".

У прилог томе, "Информер" је објавио и фотографије - на једној се налази Јелена Анасоновић један од органзатора протеста која, како пише "Информер", прима инструкције од трећег секретара Амбасаде САД, а на другој Сергеј Трифуновић, председник ПСГ на састанку са Давидом Лингрен Гехренбеком, саветником у америчкој Амбасади и Натаном Албахаријем, припадником ИСАЦ фондације.

На Твитер налогу Амбасаде објављена је фотографија упита новинара "Инфомера" у вези са тим сусретима и ставом Амбасаде о протестима, укључујући питање да ли Амбасада и амбасадор подржавају протесте, као и исечак једног од текстова "Информера".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести