Амбасадор Србије ускоро се враћа у Украјину

ВРАЊЕ: Председник Србије Александар Вучић најавио је данас након обиласка избегличког центра у Врању где су смештене избеглице из Украјине да ће се амбасадор Србије у Украјини Аца Јовановић ускоро вратити у ту земљу.
kijev pixabay
Фото: pixabay.com

"Наш амбасадор Јовановић се ускоро враћа у Украјину", рекао је Вучић, који је избелиће посетио у друштву украјинског амбасадора у Србији Володимира Токлача.

"Хоћу да се захвалим нашим украјинским пријатељима, да изразим задовољство што, пре свега деца, али и сви остали, 67 њих укупно имају овде добре услове", рекао је председник Србије на крају посете избегличком центру.

Он је комесару за избеглице Владимниру Цуцићу рекао да треба поправити све што је неопходно од услова смештаја у центру, почев од хране и да ће локална самоправа добити сву неопходну помоћ из Београда.

"Морамо увек да будемо истинско и суштинско уточиште за све људе који су у невољи и за нашу браћу из Украјине и за све друге и да покажемо оно људско срце које ми имамо за људе који се у таквим проблемима нађу, а од ове деце биће много успешних људи", рекао је Вучић.

Додао је да ће можда нека од деце из Украјине смештене у Врању сутра представљати Србију као најбољи математичари или као најбољи спортисти и замолио амбасадора Толкача да се не наљути због тих речи.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести