Антонијевић: Предлог СНС корак напред, конкретне мере

БЕОГРАД:  Милан Антонијевић из Фондације за отворено друштво рекао је да је након шесте рунде разговора власти и опозиције на Факултету политичких наука постигнут известан напредак и да су од СНС добили документ са предлогом конкретних мера.
 Milan Antonijević Foto: Tanjug/video
Фото: Милан Антонијевић Фото: Танјуг/видео

Он је за РТС рекао да тај документ представља корак напред и показује могућност да се закони измене."Ми смо у среду добили документ који је израдила владајућа странка СНС, а до јуче је прерађиван и додато је још неколико мера, пошто је Стална конференција градова и општина такоде уцествовала на последњем састанку и дала своје препоруке које су укљуцене, тако да смо јуце добили документ који је усаглашен у оквиру владајуће коалиције, што је показатељ да се доста радило у међувремену", објаснио је Антонијевић.

Додаје да су од СНС добили документ са предлогом конкретних мера, који, измеду осталог, говори шта се може уцинити за 30, а шта за 60 дана.

"Видећемо током викенда, шта још може од мера које су предложиле ЦРТА, Цесид и Транспарентност да се укључи у овај документ како би га ојачали", рекао је Антонијевић објашнајвајући да се то односи на начин учешћа у изборном периоду, као и на поштовање закона о Агенцији против корупције.

Додаје и да је на састанку било речи и о извештавању РТС-а и да ће о томе такође бити вођен дијалог, како би се обезбедио, како каже, непристрасније и равномерније извештавање јавног сервиса.Антонијевић је навео и да це Републицко јавно тужилаштво, као и Државно веце тужилаца, имати активнију улогу на изборима.

"Мислим да данас имамо документ који ипак говори о томе да смо месец и по дана током лета потрошили на долазак до конкретних ствари, мера које це се предузети. Мислим да треба сацекати и видети на који нацин це се све ово применити и како це заиста изгледати избори и тек тада цемо моци да кажемо да ли је све ово произвело одлицне ефекте као што се сада надамо и да видимо на који нацин це све политицке странке и политицки субјекти реаговати. Има конкретних ствари од измена закона до онога што је примена", закључио је Антонијевић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести