Аустријска РВА у Руменки отворила силосе и подна складишта

НОВИ САД: „Наша земља је сигурна за инвестирање, инвестиције се реализују чак и у веома тешко време када се суочавамо са ковид кризом. Војводина је успела да сачува готово сва радна места, и то је веома важна вест“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након отварања новоизграђених силоса и подних складишта аустријске компаније РВА у Руменки.
с
Фото: Покрајинска влада

Показатељ да се крећемо у добром правцу, према његовим речима, јесте улагање једне од најзначајнијих аустријских компанија у области пољопривреде.

„Пре три године преговарали смо о овој инвестицији у Покрајинској влади, и ово је важан сигнал јер је једна овако значајна аустријска компанија одлучила да уложи новац у Србији“, изјавио је председник Мировић.

Како је навео, кад овако велика компанија дође у нашу земљу, то је сигнал и за друге, мање компаније да наставе са улагањем.

Капацитет силоса је 16.000 тона семенске робе и биће запослено у две фазе двадесет радника.

„Настављамо са развојем наше компаније и почетком наредне године почињемо изградњу дорадног центра. План је да цео пројекат, вредан више од 15 милиона евра, буде завршен до 2026. године“, казао је директор РВА за Србију Душан Мезулић.

„Војводина је најповољнија покрајина у Европи за улагања у пољопривреду, поносни смо што смо овде, имамо велике планове за наставак пословања у Србији“, казао је генерални директор РВА Рајнхард Волф.

Аустријска компанија лидер је на тржишту пољопривреде у трговини меркантилном робом, семенима, минералним ђубривима и средствима за заштиту биља.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести