Бајатовић: Да ли ћемо са СНС одлучиће политички разлози

БЕОГРАД: Потпредседник СПС Душан Бајатовић изјавио је вечерас да ће политички разлози одлучивати о томе да ли ће та странка на предстојећим изборима наступити у коалицији са СНС.
Šef vojvođanskih socijalista Dušan Bajatović Foto:FoNet
Фото: Шеф војвођанских социјалиста Душан Бајатовић Фото:ФоНет

Да ли ћемо бити на листи са СНС или нећемо одлучиваће политички разлози и истраживања која треба да покажу да ли постоји синергија или више добијамо одвојено, рекао је Бајатовић гостујући на телевизији Танјуг.

На питање да ли је лидер СПС Ивица Дачић спреман да се одрекне тога да се кандидује за председника, Бајатовић је рекао да то зависи од тога какав ће се договор постићи са СНС.

Мислим да без обзира што имамо доста трзавица, па се понекад мало и свађамо на терену, ипак треба бити прагматичан и политички реалан, рекао је Бајатовић и истакао да је најважнији национални интерес и Србија.

Бајатовић је навео да је СНС данас предоминантна и добро организована партија.

Играју тотални фудбал и ништа не препуштају случају. Могу њихови политички противници да се љуте, чак се и ми у СПС некада љутимо, али узмите па радите, понудите нешто. Шта да радимо, играју људи тотални фудбал, али то не значи да нема места за наше, рекао је Бајатовић.

Ипак, нагласио је да се не боји за будућност СПС и додао да је на националном плану, нарочито у спољополитичком делу, та странка дала свој допринос, те подсетио да је и председник Србије Александар Вучић рекао да су СПС и СНС доста добрих ствари урадиле заједно.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести