Бечки Стандард: Вучић пред новом победом на изборима

БЕЧ: У сенци рата у Украјини и тензија са Косовом, у недељу се у Србији одржавају председнички, парламентарни и локални избори, а председник Александар Вучић и његова партија СНС се налазе пред новом победом, пише бечки дневник „Стандард“.
vucic
Фото: Tanjug (Zoran žestić)

Лист указује да сва истраживања указују да ће то поново бити јасна победа, и да ће СНС, и пре свега њен председник, који су 10 година на власти, остати главни на политичкој сцени.

Наде демократске опозиције да поврате место градоначелника Београда чини се да у данима пред изборе нестају, а разлог за то су отказивања предизборних скупова опозиције у главном граду, као и слаби потенцијал опозиције за мобилизацију гласача, наводи бечки лист.

Национални интереси су доминирали у политичким дебатама, у корист СНС-а, а приближавању ЕУ политичари су поклонили само један одсто свог времена, показује истраживање „Биродија“.

Лист подсећа да се за место председника кандидује осам кандидата, а на парламентарним изборима 18 партија и савеза.

Према истраживањима, већина нема никакве шансе, те само четири или пет партија има шансе да уђе у скупштину.

„Стандард“ подсећа да су најважније опозиционе странке бојкотовале прошле изборе због услова, што је сада другачије.

Иако се услови нису значјано променили и предизборна кампања се и даље води у сенци једног јединог кандидата, опозиција учествује на изборима, додаје лист.

Указује се да СНС наступа на свим изборима и овај пут под именом шефа странке Вучића.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести