Биће кажњени сви који нису поштовали одлуке државе

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће бити кажњени сви који нису поштовали одлуке државе у актуелној ситуацији с корона вирусом, јер је држава та која доноси одлуке, које се морају поштовати.
vucic
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Вучић је, говорећи о распуштању ученика у појединим школама без дозволе Министартва просвете, рекао да је држава та која у посебно тешким условима доноси одлуке, а не на основу онога шта неко напише на друштвеним мрежама, или шта каже опозиција.

Што се тиче одлука које су донете или нису донете... Ја размишљам о свему сваких 15 минута , сваких сат времена. Само што кад доносим одлуке доносим стратешке одлуке, а не на основу оног што ми је рекла тетка, стрина, мама, или што је на интернету прочитао неки несрећник из опозиције, рекао је Вучић.

Држава ће донети одговарајуће одлуке и када их буде донела, оне ће да се поштују, а сви они који их нису поштовали биће кажњени. Да ли у то спада или не спада министар Шарчевић и то ко ће сад да установљава то ћемо сад да видимо. Саако ко је кршио одлуке, биће кажњен. Одлуке државе има да се поштују, рекао је Вучић.

У овој земљи држава у посебно тешким условима одређује правила и зна се како ће та правила да се поштују, рекао је Вучић:

"А не свако ко помисли да је држава и свако ко помисли да је много паметан зато што је много уплашен. Ја страх разумем, али постоји струка, лекари, надлежни државни органи који ће да кажу како ће свако да се понаша".

Што се тиче школа, рекао је, не зна каква је одлука донета.

Он о томе има свој став, али ни то није определујуће, већ процена шта је најбоље за нашу децу и шта је најбоље за наше старе, рекао је Вучић.

Није то питање само деце, него је питање и наших старих, каже Вучић.

Чак и пуштање у школу и непуштање у школу је питање које се тиче старијих, који су најугроженији овде. Лепо је што смо најосетљивији на децу али овде је питање пре свега за наше родитеље и о њима моремо да бринемо, пре свега о њима, поручио је председник Србије.

Коју год одлуку да држава буде доносила, донеће се на основу консензуса, рекао је Вучић.

Замолио је да се не шири паника, а као пример неистинитих вести, навео је информацију коју су медији објавили недавно да је једна особа у Иригу преминула од последица корона вируса.

Је л' мислите да ћу стварно да допустим да нико не одговара за то што сте прогласили човека мртвим, који је још жив. Пре пет дана сте га прогласили мртвим..., рекао је Вучић обраћајући се новинарима и навео да је ту вест пустио и Глас Америке, као и поједини у земљи.

Шта је у глави тих новинара који су то објавили?, рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести