БиХ полиција размешта мигранте близу границе са Хрватском

САРАЈЕВО: Полиција БиХ спровела је акцију у којој је на стотине илегалних миграната пребацила у камп Вучјак, у близини границе с Хрватском, упркос најавама локалних власти у Бихаћу да ће престати да идежавају рад тог мигрантског центра.
migranti
Фото: Tanjug

Хрватски медији упозоравају да би идућих дана због, како се наводи, претећих најава могла да се погорша драматична ситуација с мигрантима.

Министарство унутрашњих послова Унско-санске жупаније потврдило је акцију премештања илегалних миграната који бораве на јавним површинама у Бихаћу, напуштеним објектима и објектима који нису регисттовани за пружање услуга смештаја.

До касних поподневних сати јуче је у Вучјак пребачено најмање 500 миграната, преноси Хина.

Полиција је премештање миграната почела да спроводи када је градоначелник Бихаћа Шухрет Фазлић у Сарајеву, најавио како ће локалне власти од почетка идуће недеље престати да пружа било какву помоћ раду центра Вучијак.

Индеџ.хр подсећа да је камп подигнут као привремено уточиште за оне мигранте за које није било места у центрима Мирал и Бира, као и да ну њему нема чврстих објеката ни приступ текућој води.

"Од понедељка престајемо пружати било какве услуге у кампу Вучјак: Пустићемо нека проблем ексалира не би ли се решио", казао је Фазлић.

Према подацима које је изнио Фазлић, на подручју Унско-санске жупаније борави најмање 6.000 илегалних миграната, од којих је највећи део смештен баш у Бихаћу.

Сви они чекају прилику како би покушали прећи границу с Хрватском и наставити пут ка другим државама-чланицама Европске уније, преносе хрватски медији.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести