Бирманчевић поднео приговор на пропуштање ГИК у Шапцу да распише поновне изборе

Повереник Српске напредне странке за Шабац Бобан Бирманчевић поднео је приговор на пропуштање Градске изборне комисије у Шапцу да распише поновне изборе за одборнике Скупштине града Шапца на 27 бирачких места.
sns logo, SNS
Фото: СНС

Градски одбор Српске напредне странке Шабац подсећа да је Градска изборна комисија по закону дужна да предузме изборну радњу, односно да распише поновне изборе на бирачким местима на којима се гласање понавља у складу са одлуком Управног суда.

Подсећамо, Градска изборна комисија је дужна да нове изборе закаже у року од 7 дана од дана утврђивања неправилности у изборном поступку. С обзиром да то није учињено, повереник Српске напредне странке Бобан Бирманчевић у приговору захтева да то, у складу са законом буде учињено и да Градска изборна комисија донесе одлуку о одржавању избора на 27 бирачких места у законском року.

Небојша Зеленовић очигледно врши опструкцију изборног процеса, јер је само он могао да својој Градској изборној комисији нареди да упркос закону не одреди датум понављања  избора, како би одложио свој коначни пораз и изборни дебакл.

Чињеница да је Српска напредна странка добила скоро 12 хиљада гласова више од Зеленовића јасно говори о томе да су Шапчани одлучили да град на Сави убудуће воде српски напредњаци. Народ је рекао шта мисли о Зеленовићу, а његово одбијање да прихвати изборни пораз неће променити вољу народа ни бацити сенку на величанствену победу Српске напредне странке.

ГО СНС Шабац

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести