Бирманчевић: Зеленовић скупља јефтине политичке поене

Захваљујем се свима који су остали код куће и својим примером показали солидарност и јединство који су у овим тешким тренуцима најважнија превентива, каже народни посланик Бобан Бирманчевић.
1
Фото: Youtube Printscreen

Посебно сам  захвалан  медицинском особљу, МУП-а, војсци Србије као и свим привредницима, активистима и волонтерима који својим деловањем пружају сигурност и обезбеђују миран сан свима који су остали код куће, вели Бирманчеви, пише Србија Данас.

Старији од 65 година, поштујући мере Владе Републике Србије, показали су да поштују своје најближе, комшије и суграђане, Шабац и државу Србију.

Изражавам захвалност свим суграђанима који су се интересовали за здравствено стање нашег колеге и , пре свега, пријатеља  Александра Пајића.  

Господин Пајић  је због симптома изазаваних Корона вирусом хоспитализован  и  у стабилном је  здравственом стању. У овом,  за њега и његову породицу тешком тренутку , искрено га подржавамо и желимо успешан и брз опоравак. Не само њему, него и свим грађанима, који се сада широм Србије боре против ове болести.  

На прозивке оних који извештавају да ли је градоначелник Зеленовић устао на леву или десну ногу и да ли је погледао горе или доле, а који питају где су чланови и повереници СНС Шабац, одговор је врло једноставан.

Чланови СНС-а, као и увек до сада, налазе се на услузи својим грађанима. Спроводимо све активности које су усмерене да пруже помоћ људима у складу са потребама и могућностима.

Као народни посланик, лично сам уз помоћ наших волонтера у периоду од увођења ванредног стања поделио нашим суграђанима и установама више  хиљада заштитних маски и  заштитних рукавица, неколико стотина пакета хране, заштитних средстава за дезинфекцију руку...

Трудио сам се да помоћ стигне како у градско тако и у сеоско подручје и најугроженијима без обзира на страначку, националну, верску или било коју другу припадност.

Ове активности спроведене су са само једним циљем, да помогнемо грађанима, при чему не постоји нити једна објављена фотографија или видео материјал којим би се прикупљали јефтини политички поени. У овом тешком времену наш превасходни циљ је да помогнемо грађанима, без било каквог истицања сопствене улоге у тој помоћи.

Ово није тренутак са самохвалисање и истицање сопствених заслуга. Ово је тренутак одбране народа од невидљивог непријатеља и ми тој борби дајемо пун допринос. Тиме се не хвалимо, јер је све што радимо за добробит народа, пре свега наша дужност и обавеза.

Крајње неумесним сматрамо било какво хвалисање због активности током ванредног стања и борбе против Корона вируса.

С друге стране, Небојша Зеленовић не пропушта прилику за скупљање јефтиних  политичких  поена, грубо злоупотребљавајући медије  плаћене из буџета града Шапца. Ти медији  који су годинама потпуно незаинтересовани за активности Српске напредне странке, по Зеленовићевом наређењу прате сваки његов корак не презајући ни од потпуно пристрасног и необјективног извештавања.

Ипак, јасно је да грађани не подлежу Зеленовићевим манипулацијама о чему сведочи поверење које нам   указују, поготово у овој тешкој ситуацији .

Нама је , за разлику од Зеленовића,  интерес народа и очување здравља наших суграђана испред  страначких интереса о чему сведочи и то што смо у потпуности обуставили сваки вид кампање.

Управо то је разлог зашто се док делимо маске, рукавице и хуманитарне пакете не сликамо.  Помажемо свима у складу са могућностима и то ћемо радити све док не победимо у овој, по здравље грађана Шапца и Србије,опасној и тешкој ситуацији.

Противник је озбиљан, никад тежи, невидљив али није непобедив. Победићемо га нашом слогом и солидарношћу, нашом хуманошћу и пажњом за све око нас. Позивам грађане да наставимо да се боримо, останимо код куће, подржимо мере Владе Републике Србије и не дозволимо да својом непажњом угрозимо друге.

(Србија Данас)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести